Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2013 06:40 - О, НЕРАЗУМНИ И НЕВЕЖИ ЮРОДИ,
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1560 Коментари: 0 Гласове:
20

Последна промяна: 14.10.2013 12:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Невежеството и продажничеството често вървят ръка за ръка. Защото продажниците могат да вярват, че Свещената Pимска империя и Римската империя са едно и също и първата "се е гътнала преди Аспарух да забие копието си", но ще впрегнат невежествената си вяра без колебание, за да плюят всеки, който им се стори, че е застрашил продажничеството им, дори с факта, че двете империи са безкрайно различни една от друга и са съществували в много различни времена.

Нищо друго не може да се очаква от екземпляри, които с всички сили бранят “правото” си да търгашят с всичко, включително и земите и имената на предците си, и да мразят всеки, който им пречи да изскопчат някакви изгоди от продажничествотто си.  Защото в тях е вселен духът на башибозуците, изклали кръвните си роднни в Батак, за да се докарат пред турците. Същите башибозуци, които след това приписват злодеянията си на турците, за да се издокарат пред новите си господари, като ги изкарат освободители от уж омразното им турско иго. За да превърнат подлостие и предателствата си в ежедневие и препитание. Затова и използват всеки възможен претекст да “доказват”, че българите не са имали нищо общо с днешните си земи (робите нямат право на земи) и не се срамуват да се перчат с (НЕ)възпитаност и невежество, достойни за клептоманията на руснаците.

Ето как в свое писание от 1851 г, председателя на имперското академично дружество на Русия Ал. Чертков обяснява произхода на славяните от населението по днешната българска земя: “Още тогава той (Прокопий) е знаел истинското им име и не наричал славяните даки, както правели древните географи. ... По времето на Юстиниан, през 528 година, избухнала първата война на Византия срещу антите, населявали земите между Дунав и Днепър. Следствие на тази война било преминаването на антите през Дунав и нахлуването им в Тракия. Те веднага били разбити от племенника на императора Герман и били принудени да се оттеглят (Procop. de be1. Goth. III, 40). Тук за пръв път виждаме антите като самостоятелен народ, който води война с Гръцката империя. Те биха могли да влязат в Тракия повикани от своите съотечественици, които, естествено, са искали да образуват с тях обща държава и така да се избавят от жестокото византийско иго.” Ето, това е положението за руснаците броени години преди да обяват война на Турция през 1877 - славяни и траки за тях са едно и също,  и живеещите  по северното черноморие - тоже. Даже имали общо отечество и искали обща държава - много преди Аспарух.

И колко да е било това иго, след като самия Юстиниан, а и множество значими императори на Римската империя векове преди него са безусловно селянчета от провинциите Тракия или Македония, народа в които руснаците определят като съотечественици искащи обща държава с населението по земите попадащи в земите на древните българи на север от Дунава?  

За разлика от крадливите руснаци, българите сме нямали нищо общо с Римската империя ли? Ето какво пише председателят на руското императорско научно дружество: “Влахите и до днес наричат себе си ромъни, т.е. римляни, но първоначално буквите и писмеността им били славянски. Всички грамоти на Молдовските и Влашките крале от XV и от предходните векове били написани на славянски език. Нашият църковнославянски език бил основен не само във Влахия и Молдавия (древна Дакия), но даже се задържал като официален държавен език в Двора на албанските князе, например: при Александър, княз канински и албански (1368 г. и след това), Георги Кастриоти или Скендербег (1459 г. и след това) и други (Шафарик, Славянски народни писания 43). Това доказва първо, че даките още преди заселването на римляните имали своя писменост, защото в противен случай те неминуемо биха приели латиницата, второ, че колкото и многобройни да са били заселилите се в Дакия римляни (Eutrop. VII, 8), те са потънали в огромното славянско множество, населявало в първите векове сл.Хр. земите и от двете страни на Дунав.

И още: “Със сигурност може да се каже, че пълчищата на Атила, с които той преминал победоносно през по-голямата част от Европа и нахлул във Франция, наполовина били съставени от славяните... ”

Няма да цитирам колко пъти без всякакво угризение руският корифей определя земи и население като “нашите” или “руски” стотици и над хиляда години преди появата на Русия. Фактически, за руснаците поне от втората половина на XIX век, славяните и живеещите в голяма част от земите на българите са траки, избягали от римската и византийската власт. Точно както днешните българи бягат или саботират днешната българска власт, нерядко подстрекавани от типове, които са готови да ги продадат за жълти стотинки. Затова свършвам с кратък летописен обзор за предците български, които руснаците, заедно с езика и буквите, смятат за свои:


„Гетите са клон от тракийския народ - те говорят на същия тракийски език, който повсеместно се използва в цяла Тракия" - свидетелства Страбон. Той дори не ги отделял от траките и ги включва в общото описание на Тракия (VII, 3). Помпоний Мела също описва гетите като част от траките (de situ orbis, II, 2), тъй като даките са траки, прехвърлили се през реката. От всички тракийски племена гетите, разбира се, първи преминали Дунав и лека полека завладели земите на север от река Дунав до река Лаба. „Племената, населяващи северния бряг на Дунав - свидетелства Дион Касий (LI, 22), - са наричани с имената fiаки, гети или траки". Разбира се, това преселение е продължавало без прекъсване в онези далечни времена, когато не е имало нито митници, нито гранична стража. Станало е още по-силно вследствие на тежкото римско и византийско иго, когато цели тракийски племена са се прехвърляли през Дунав на север а даките, от своя страна, заемали земите, изоставени от немските орди. За тьждествеността между траки и гети свидетелстват и други историци. Херодот (IV, 93), Юстин (XXXII, 3) и Дион (LI, 27) смятат, че даките и гетите са били едно и също тракийско племе, преселило се на северния бряг на Дунав от Тракия, където гетите били също известни с името мизи. Цицерон в речта си, произнесена в Римския сенат, против Антоний, нарича гетите траки и добавя, че тогава е било заповядано на Антоний да започне война с даките. В отговор на тази реч, Цезон по същия начин вместо думата „гети" еднозначно използва „траки" (Appian. de be11. Civ. III, 8). По времето на Страбон западната част на тази обширна страна обикновено наричали Дакия, а източната - Гетия.

  

О, неразумни и невежи юроди,

Поради что НЕ се срамите да повтаряте лъжите, с които предадохте и осквернихте земите, които са хранили дедите ви?

p.s. Цитатите са от книгата на Александър Чертков "Очеркъ древньйшей истории прото-словенъ",  Москва, 1851 според която славяните са траки, тръгнали от Балканския полуостров. Въпреки крайно досадните безгранични руски претенции, книгата съдържа и много полезни факти, които се базират на автентични източници за придвижването на траките на север и североизток, както и периодичните завръщания на част от тях в изконните им земи на юг от Дунава и посрещането им като повече от "свои". Това са същите онези траки, преминавали Дунава почти непрекъснато, наследниците на които приeмат името "българи" и са поданици на държавата България, в която живеем днес, но някои користно държат руснаците, а не българите да се разпореждат с държавата ни. Разбира се, текстът няма как да е интересен за кифли, които вярват, че Свещената Римска империя "се е гътнала" преди "Аспарух да забие копието си", и след посещение на опера остава до ги мъчи въпроса кой плаща на Пискова, когато ходи на опера, защото не може да повярва, че и друг може "да се мине" като нея за билет от собствения джоб...



Тагове:   траки,   българи,


Гласувай:
20



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4098694
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54884
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930