Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2016 09:40 - А КОЙ ЩЕ ПЛАЩА?
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1627 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 16.03.2016 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Руската намеса в Сирия е не само изпълнение на "поставените задачи", но като се вземе предвид цената й (по-малко от милиард) e и забележителна печалба. На щатите Ирак им струва почти 2 трилиона долара (повече от годишния БВП на цяла Русия). Все едно да влезеш в казино в Монте Карло с 10 стотинки и с тях да играеш 6 месеца за милиони. Че и за морални награди – да те допуснат до преговори, за да не трепеш чак толкова много народа на съюзника си, да шашардисаш и прогониш милиони с варелните си бомби над градовете, да залееш еврогейовете с бежанци, да укрепиш демокрацията и всичките тези прелести – за няма и милиард...

И най-важното – като погледнеш картата – ИД си е пак на същата двойно по-голяма територия от тази на демократа Асад. А как само се запуйчиха и зацвилиха в телешки възторг някои, когато миналата година Путин влезе в Сирия да спаси света от ИД... То друго и не може да се очаква от готованци, които не са чували, че цивилизования човек си плаща всичко, а само дивака отива наготово и даже прави поразии, ако не му осигурят издръжка за нежеланото му присъствие или окупация. А когато цивилизована държава си позволи лукса да окупира чужда територия, изгражда инфраструктура, осигурява професионално обучение и квалификации за решаване на проблемите (а не политпропагандатори за отричането им), предотвратява хуманитарни кризи и опасности от епидемии, влага инвестиции за създаване на работни места и производства, вместо да бие тъпани, че "освобождава" и да търси заплащане за "освобождението".

И неслучайно именно Ирак след щатската окупация, въпреки терора на останалите бандити и постоянните атентати и подстрекателства, от години е измежду най-бързо развиващите се икономики в света (ТУК). Така беше с окупирана Япония, с окупираните южна Корея, южен Виетнам, Германия, в пълен контраст с България, страните от източноевропейския блок, Украйна...

Който не вярва, да погледне германските мостове у нас, останали след ВСВ, които победените от цял свят германци не си демонтираха и да се запита къде са съветските? Че то такива няма и след половинвековен “бурен икономически възход” под ръководството на Кремъл, а даже “Моста на българо-съветската дружба” между Гюргево и Русе си е платен изцяло от нас... За разлика от практиката на “изгорената земя” която недвусмислено разкрива, че поговорката “Не на мен да е добре, а на Вуте да е зле” ако е наистина шопска, то тя е тръгнала към нас от азиатските степи.

И такива особености на руските освободителни практики трябва да се знаят, защото войната не е стрелба по панички, а отговорност за живота и бъдещето на хора и народи.



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092642
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54868
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031