Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2013 07:32 - МОЛБА ДО ЕВРОПАРЛАМЕНТАРИСТИТЕ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 90 Коментари: 0 Гласове:
0



Уважаеми Европарламентаристи!

Ако правилно съм разбрал, днес или утре, по инициатива на български евродепутати, в Европарламента щял да бъде предизвикан дебат за покушениетонад Ахмед Доган. Моля, позволете ми като български избирател на изборите за евродепутати, да ви кажа, че такъв дебат е унизително за България начинание по следните причини:

 

  1. Случаят вече беше остро осъден от Парламента на Република България и Националният Консултативен Съвет по Национална Сигурност към Президентството на Република България и не е  уместно да бъде раздухван допълнително пред цяла Европа, особено предвид факта, че съда не се е произнесъл по случая, което показва незачитане на презумпцията за невиновност от самите политически партии у нас.

 

  1. Не съществува нито една улика, че покушението” e политическа поръчка, обратното – твърде много са фактите, насочващи към това, че решението на Октай Енимехмедов е лично негово и е израз на съвсем конкретно послание.

 

  1. Октай Енимехмедов е интелигентен и образован социално ангажиран млад българин, а не социален аутсайдер, или типичен представител на социално изолираните прослойки, каквито политици с твърде съмнителни мотиви винаги са се опитвали да капсулират, за да използват изолацията им за свои користни цели.

 

  1. Покушението” e очевидно симулативно, което показва, че е форма на граждански протест, игнорирането на който показва българската политическа прослойка като клетвопрестъпна клика, приоритет на която не е служенето на избирателите и държавата, а личната им недосегаемост и безконтролността на действията им. Ахмед Доган неведнъж е демострирал публично престъпване на депутатската си клетва и пренебрежение към достойнството на избирателите, като е призовавал несъгласните с действията му да напускат България, или e оправдавал престъпни действия с уверения, че купуването на гласове е европейска практика”. Фактически, провокативните му изявления спрямо българските граждани и подигравките му със законоустановените му задължения на български народен представител са толкова много, че твърдението за покушениенад него е фактически израз на солидарност с всичките му гаври спрямо достойнството на българските граждани и заявление, че избирателите нямат право на гражданска позиция.  


Да се занимава Европарламента със симулативното покушение над Доган безкрайно напомня случая ат 1990 или 1991 година в Рим, където български депутат от ДПС беше хванат без билет, и за да си спести глобата, този тип беше наизвадил депутатски карти, удостоверения и служебни пропуски за Парламента на Република България да го види целия автобус, журналисти и полиция, че е български депутат, с жалката надежда да му се размине както у нас.

 

Моля, ако все пак случая бъде внесен за разглеждане в Европарламента, да отправя предложението си към вас, предвид горепосочените особености по случая, симулативното покушение над Ахмед Доган да бъде признато за форма на граждански протест, за който покушениятнееднократно е давал изключително сериозни основания, и този факт да бъде признат с удостояването на Октай Енимехмедов с отличие за гражданска доблест.

...



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4106531
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54893
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930