Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2013 08:51 - ДАЙТЕ МИ ВЛАСТТА И ЩЕ ВИ ПОЗЛАТЯ! (2)
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1164 Коментари: 0 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Икономическият бум след описаните в предишния ми постинг неотложни мерки е гарантирано осигурен от моя изследователски екип, който специално за вас създаде съкратена формула за лесно изчисляване на сложната лихва, с която ще внедрим повсеместно и ще управляваме успешно  икономическия просперитет на стопанството ни. Откритата от нас нова формула не само ще замести стария изеднически вид на формулата за сложна лихва, но и ще ви отърве веднъж завинаги от мъките на гадната математика. Нека да ви демонстрирам откритието, което направихме специално за вас, представям ви гениално опростената му формула, която ще ви освободи от непосилните мъки по изчисляването на сложната лихва и печалбите, от които се нуждаете:

 НЕОБХОДИМА ПЕЧАЛБА = ИНВЕСТИЦИЯ * (2n-2)

 Където:

НЕОБХОДИМА ПЕЧАЛБА са спечелените от нас пари за интересуващия ни период;

ИНВЕСТИЦИЯ – парите, които първоначално влагаме в стартирането на бизнеза

n отношение на интересуващия ни период към периода за откупуване на инвестицията

С това наше откритие ще направим бизнес планирането достъпно за всеки и лесно като детска игра. Не се изисква дори калкулатор, а сметките и за най-сложния инвестиционен проект се правят наум.

За историците и летописците на науката се налага да признаем, че основната заслуга за революционизирането на бизнес планирането е на Р. Овч., който първи се сети да използва формулата за сложна лихва за изчисляване финансовите параметри на АЕЦ “Белене”. Нашият принос към неговото непреходно теоретично дело е само в това, че ние ви предлагаме опростен и удобен вариант на всеизвестната формула, нищо повече. Нямаше нищо особено героично в това да стъпим на раменете на икономическия гигант  Р. Овч., за да отбележим този връх на икономическата наука. (Героичното тепърва предстои в елиминирането на онези, които ще разколебават електората ни със злостни обвинения, че с формулата сме елиминирали ограниченията на пазара).

Другарки и другари,

Моля, позволете ми да демонстрирам епохалното откритие на Р. Овч., със скромната спомагателна реплика на неговия революционен метод за инвестиционно планиране и осигуряване на необходимата печалба. Нека за целта тръгнем от обещаните от него 200 милиарда печалба и да проверим дали инвестицията за построяване на АЕЦ “Белене” e в известният ни интервал между 10 и 20 милиарда. За целта използваме формулата в следния вид

 НЕОБХОДИМА ПЕЧАЛБА/ (2n-2) = ИНВЕСТИЦИЯ,

За целта първо изчисляваме n = 60/15 = 4,

Където от публикуваните данни за проекта знаем, че 60 е срока на експлоатация в години, а 15 е срока за откупуване на инвестицията, също в години. Поставяйки във формулата и необходимата печалба, за инвестицията получаваме:

200/(2x2x2x2-2) = 14,3 милиарда

Както виждате, методът за революционно планиране на другаря Р. Овч., даде верният резултат, мои верни другарки и другари. Виждате още, че другаря Р. Овч. направи бизнеспланирането достъпно за всеки. От днес нататък, с негова помощ всеки тройкар от основното училище ще може да прави финансовите изчисления на ядрени електроцентрали, толкова успешно, колкото по времето на другия велик вожд Ленин всяка готвачка беше научена да управлява държава.

 (следва)




Гласувай:
27



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4105340
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54893
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930